Sedviče zaženou odpolední hlad, ale můžete si je dopřát i jako hlavní jídlo.
Ingredience:
6 velkých toastových chlebů
150 g sušené šunky
6 listů ledového salátu
hrst čerstvé rukoly
6 plátků ementálu, eidamu nebo čedaru
2 lžíce másla
1/2 okurky
1 velká červená cibule
3 lžíce majonézy
Postup:
Toastové chleby si na pánvi opečte na másle z obou stran. Případně můžete použít toastovač. Následně vždy jednu stranu sendviče pomažte silnější vrstvou majonézy.
Na první toastový chléb dejte list ledového salátu, pak plátek sýra, pár koleček okurky, plátek sušené šunky a přiklopte dalším plátkem toastového chleba.
Opět pokračujte trochou rukoly, dalším plátkem sýra, pár kolečky červené cibule a šunkou a nakonec přiklopte třetím toastovým chlebem zespodu namazaným majonézou. Sendvič rozkrojte na trojúhelník.
Náš tip:
Sendvič můžete podávat také s čerstvě smaženými hranolky.