Někomu není intenzivní rybí chuť kapra příjemná, ale tuhle pikantní variantu s kari si zamilujete. Vyzkoušet ji můžete ale také s vepřovými kotletami.
Ingredience: 4 porce
● 5 porcí kapra
● 1 červená paprika
● 1 lžička sladké mleté papriky
● 4 stroužky česneku
● 400 ml kokosového mléka
● ½ lžíce červené kari pasty
● 1 lžíce citronové šťávy
● sůl, pepř
● olej
Postup:
Kapra osolte, opepřete a poprašte paprikou. Vyskládejte ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou papriku. Vše zakapejte citronovou šťávou.
Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 20 minut. Mezitím smíchejte kokosové mléko s kari pastou. Směs nalejte na kapra a dál pečte 15 minut. Podle chuti pak můžete přidat ještě nasekanou petrželku.
Příprava: 60 min
Cena za porci 80 Kč