Na tento pokrm můžete použít jak sušené, tak i čerstvé houby. S těmi lesními bude mít intenzivnější chuť, ale hodí se do něj také žampiony.
Ingredience: 4 porce
● 500 g vepřové kýty
● 2 mrkve
● 300 g brambor
● hrst žampionů
● 1 cibule
● olej
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce červené mleté papriky
● sůl, pepř
● 2 bobkové listy
● vývar podle potřeby
Postup:
Maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte najemno, mrkev na kolečka, brambory na větší kusy a houby na drobné kousky. Stroužek česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte osolené a opepřené maso. Opečte ho a zasypte paprikou.
Zarestujte a vmíchejte brambory a houby spolu s mrkví. Zalejte vývarem v takovém množství, aby bylo vše ponořené. Přidejte bobkové listy a pak vše přikryjte pokličkou. Na mírném ohni nechte probublávat přibližně půl hodinky, až do změknutí masa. Nakonec pokrm ještě podle chuti osolte a dobře promíchejte.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 80 Kč