Nadýchaný dort s tvarohovou náplní ochucený rebarborou a případně jahodami zachutná každému.
Potřebujete:
✿ 220 g sušenek
✿ 60 g rozpuštěného másla
Náplň:
✿ 250 g mascarpone
✿ 500 g tvarohu
✿ 1 žloutek
✿ 2 lžíce vanilkového pudinku
✿ 2 lžíce cukru
✿ 2 stvoly rebarbory
Zdobení:
✿ kelímek zakysané smetany
✿ jahody
1. Sušenky rozdrťte najemno a promíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu pevně vtlačte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 7–10 min.
2. V míse smíchejte mascarpone s tvarohem, žloutkem, cukrem a pudinkovým práškem. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na tenké plátky.
Část si dejte stranou a spařte je vařící vodou. Na předpečený korpus navrstvěte náplň a rebarboru a dopečte při 170 °C 35–45 minut.
3. Po vychladnutí potřete povrch cheesecaku zakysanou smetanou a ozdobte plátky rebarbory nebo jahodami.