Dopřejte si snídani jako v pětihvězdičkovém hotelu.
Suroviny:
2 ks zeleného nebo bílého chřestu
2 lžíce oleje
50 g balkánského sýra
1 lžíce smetany ke šlehání
1 šalotka
3 vejce
čerstvá rukola
sůl, pepř
Postup:
Chřest omyjte, osušte a škrabkou odstraňte tvrdou kůrku. Zeleninu rozkrájte na menší špalíčky. V misce vyšlehejte vejce společně se smetanou, solí a pepřem.
Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte si nadrobno nakrájenou šalotku a špalíčky chřestu. Postačí tři až pět minut.
Chřest se šalotkou vyjměte z pánve. Nalijte na pánev rozšlehaná vejce a nechte omeletu zatuhnout.
Naplňte ji orestovaným chřestem se šalotkou a rozdrobeným balkánským sýrem. Na závěr dozdobte čerstvou rukolou.