Vynikající salát oblíbený na Blízkém východě. Základem je bulgur, který s ostatními přísadami tvoří chutné a syté jídlo.
Potřebujete:
✿ 185 g bulguru
✿ 50 g petrželové natě
✿ 20 g čerstvé máty
✿ 4 rajčata
✿ 2 jarní cibulky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 100 ml citronové šťávy
✿ 100 ml olivového oleje
✿ sůl, pepř
1. Bulgur dejte do větší salátové mísy a zalijte 3/4 hrnkem vroucí vody. Nechte poté zhruba 10 minut stát, než se spaří a vsaje všechnu vodu.
2. Bylinky a cibulku nasekejte nadrobno, z rajčat odstraňte jadérka, nakrájíme je také nadrobno a vše přidejte k bulguru.
3. Nadrobno nakrájený česnek, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř smíchejte, přidejte k hotovému salátu a poté důkladně vše promíchejte. Ozdobte lístky petržele, případně plátkem citronu a podávejte.