Tuňák je velmi jemná a chutná ryba, kterou není zapotřebí nijak výrazně dochucovat.
Suroviny:
250 g čerstvého tuňáka
hrst čerstvé bazalky
3 listy medvědího česneku
6 lžíc kvalitního olivového oleje
10 kešu oříšků
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce citronové šťávy
čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka, rukola nebo řeřicha)
Postup:
Nejprve si připravte pesto. Do mixéru vhoďte listy medvědího česneku, bazalku, kešu oříšky a nastrouhaný parmazán. Nakonec přidejte 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti a dobře rozmixujte.
Silnější plátky tuňáka z obou stran osolte a opepřete a následně je osmahněte na olivovém oleji na rozpálené pánvi. Z každé strany zhruba minutu a půl. Tuňáka pokapejte citronovou šťávou a podávejte s pestem.