Suroviny:
Těsto:
125 g hladké mouky
10 g změklého vepř. sádla
5 g cukru krupice
50–75 ml vína Marsala
olej na smažení
Náplň:
500 g čerstvé ricotty
70 g nasekané nesolené pistácie
1 lžíce nasekané kandované pomerančové kůry
2 lžíce nasekané 70% čokolády
100 g cukru moučky
Postup:
Smíchejte mouku s cukrem krupicí. Přidejte sádlo. Poté přilijte 50 ml vína Marsala a vypracujte těsto, které by mělo být elastické. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice.
Ricottu dejte do misky, přidejte cukr moučku a promíchejte. Jakmile je ricotta hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice.
Těsto dejte na pomoučený vál a vyválejte co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky o průměru 2 cm. Spoj těsta potřete vodou a stlačte. Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova.
Při smažení by se měly na těstě utvořit bublinky. Po asi 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce. Plňte je pomocí cukrářského sáčku ochucenou ricottou. Oba konce namočte do nasekaných pistácií a posypte cukrem moučkou.
Tip!
Pistácie můžete nahradit i jinými ořechy, zkuste mandle v karamelu nebo ve skořici.