Chutné langoše se dají připravit rychle z nekynutého těsta. Budou tak měkoučké a nadýchané a zároveň jejich příprava netrvá dlouho. Na lahůdku původem z Maďarska můžete místo kečupu použít i zakysanou smetanu.
Potřebujete:
✿ 250 ml kefíru
✿ 1 hrnek hladké mouky
✿ 1 lžičku jedlé sody
✿ špetku soli
✿ olej
✿ kečup
✿ strouhaný sýr
✿ česnek
1. V míse smíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli. Pak postupně přidávejte kefír a vypracujte hladké těsto.
2. Na pomoučeném válu z těsta vytvořte placičky a ty pak ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje osmažte z obou stran dozlatova. Po smažení je odkládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku.
3. Česnek prolisujte, smíchejte s kečupem a ještě horké langoše jím potřete a posypejte je strouhaným sýrem.