Vepřová krkovice se hodí na pánev i na gril. Je vhodná jak na přípravu steaku, tak i na smažený řízek. Pokaždé bude šťavnatá.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky krkovice
● olej
● 200 ml černého piva
● sůl, pepř
● 1 lžička rajčatového protlaku
● špetka mletého chilli
● 1 lžička sušeného zázvoru
Postup:
Do misky dejte pivo. Přidejte rajčatový protlak, zázvor a chilli. Směs promíchejte. Plátky krkovice osolte a opepřete. Dejte je do mísy, zalejte marinádou a promíchejte, aby se dostala všude.
Maso nechte marinovat 2 hodiny, ideálně přes noc. Poté ho vyjměte z marinády. V pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran. Steaky z krkovice skvěle chutnají s bramborovou kaší.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 80 Kč