Jaro si žádá trochu odlehčenou stravu. To ale neznamená, že si musíme odepírat oblíbené pochoutky. Jarní bramborový salát snadno vyrobíte za 40 minut.
Ingredience:
600 g menších brambor
1 svazek ředkviček
4 snítky jarní cibulky
hrst posekané čerstvé petržele
4 lžíce Bílého jogurtu z Valašska
1-2 lžíce majonézy light (není nutná)
špetka soli
špetka pepře
Postup:
Menší brambory omyjeme, poté nakrájíme na čtvrtiny a dáme na 10-15 minut vařit. Mezitím si rozpálíme troubu na horní ohřev 300 °C. Kdo má funkci grill, může ji použít.
Vařené brambory vyskládáme na plech, postříkáme mírně olejem a dáme zapéct, dokud nám nezezlátnou.
Jarní cibulku a ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky. Čerstvou petržel nasekáme nadrobno. Vše smícháme společně s upečenými bramborami, jogurtem a majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na salátu si pochutnáte dobře ať už bude teplý nebo vychlazený z lednice.