Takto usmažený chřest si můžete dát jako chuťovku k vínu, ale nic ze své delikátnosti neztratí ani v případě, že ho budete podávat například s bramborovou kaší. Do těstíčka můžete přidat také trochu sušeného česneku.
Ingredience: 4 porce
500 g zeleného chřestu
2 vejce
hladká mouka podle potřeby
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
pepř
olej na smažení
sušený česnek
Postup:
Z chřestu odřízněte tvrdé konce a pak ho nakrájejte na kousky. Do misky vyklepněte vejce. Přidejte tymián, sůl a pepř. Pak postupně přimíchávejte mouku, až vznikne těstíčko. V hlubší pánvi rozehřejte olej.
Kousky chřestu namáčejte v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji. Hotové je pak skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 40 min
Cena/porce: 30 Kč