Korpus:
12 vajec
480 g cukru
12 lžic oleje
480 g hladké mouky
15 g kypřicího prášku
Malinová lízátka:
80 g malin
25 ml rumu
50 g kondenzovaného mléka
20 g kakaa
hořká čokoláda
sušené maliny
tyčinky
Kokosová:
100 g kokosového krému
30 ml vaječného likéru
kokos, smetana bílá čokoláda
hořká čokoláda
Kávová lízátka:
180 g mascarpone
50 g mandlového cukru
5 g kávy
kávový likér
žlutá a bílá čokoláda
barvivo
Borůvkovo-maková:
220 g tvarohu
100 g cukru
30 ml rumu
30 g máku
50 g borůvek
bílá čokoláda
gelové barvivo
Ořechová:
100 g kondenzovaného mléka
85 g višňové marmelády
20 g kakaa
100 g lískových ořechů
rum
cukr
skořice
čokoláda
• Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte s cukrem. Zvlášť vyšlehejte žloutky s olejem. Vše ručně smíchejte, přidejte mouku s kypřicím práškem. Pečte na 170 °C asi 20 minut. Vychladlý korpus rozdělte na 5 částí.
• Malinová: Smíchejte maliny, rum, kondenzované mléko a kakao s rozdrcenou částí korpusu. Udělejte 5 kuliček. Rozpusťte čokoládu a lízátka v ní namáčejte. Posypte sušenými malinami.
• Kokosová: Do rozdrceného korpusu přidejte kokosový krém a vaječný likér. Pak přidávejte smetanu a kokos tak, aby hmota nebyla suchá ani příliš lepkavá.
Vytvořte kuličky a namočte je do rozehřáté bílé čokolády, nechte je uschnout. Zbytkem čokolády kuličky postříkejte. Nalepte očička z bílé čokolády. Doprostřed ještě udělejte tečku z hořké čokolády.
• Kávová: Korpus rozdrťte, přidejte mascarpone, mandlový cukr, kávu a nakonec likér. Vytvořte kuličky a nechte vychladit. Pak lízátka ponořte do rozpuštěné žluté čokolády a nechte je v lednici zatuhnout.
Do sáčku s malou dírkou dejte zbytek čokolády a udělejte na kuličkách mřížku, jako má ananas. Ze zelené čokolády udělejte krátké čmárance, které přilepíte jako listy.
• Borůvkovo-maková: Korpus rozdrťte, přidejte tvaroh s cukrem a rum. Zapracujte mák a borůvky. Vytvořte kuličky a nechte vychladit. Rozpuštěnou bílou čokoládu dejte do sklenice, udělejte na ní čáry z gelového barviva, lízátka ponořte do čokolády a otáčejte.
• Ořechová: Korpus rozdrťte a přidejte kondenzované mléko, višňovou marmeládu, kakao a rum tak, aby hmota nebyla suchá, ani příliš lepkavá.
Rozmixujte nahrubo lískové ořechy, opražte je na pánvi, posypte cukrem a skořicí. Poté přimíchejte do těsta. Vytvořte kuličky, vychladlé je namočte do rozehřáté čokolády a posypte ořechy.