Mini varianta oblíbeného dortu slavné baletky vypadá i chutná úžasně. Zdobit můžete jakýmkoli drobným ovocem, můžete použít i mražené.
Potřebujete:
✿ 4 bílky
✿ 230 g cukru krupice
✿ 2 lžíce kukuřičného škrobu
✿ 2 lžičky bílého vinného octa
Krém:
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 100 g mascarpone
✿ 1 lžičku cukru moučky
1. Z bílků ušlehejte pevný sníh a postupně do něj zašlehejte cukr. Pak přimíchejt škrob a nakonec ocet. Vzniklou hmotu pomocí cukrářského sáčku nastříkejte kolečka na plech s pečicím papírem a uprostřed každého udělejte lžící prohlubeň.
2. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, snižte teplotu na 120 °C a sušte 40–45 minut. Pak troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte korpusy pomalu dojít, až vychladnou.
3. Vyšlehejte smetanu dotuha, přidejte mascarpone a cukr a vyšlehejte krém. Naplněné korpusy zdobte ovocem.