K přípravě domácích kremrolí budete potřebovat kovové cukrářské trubičky.
Potřebujete:
✿ 750 g listového těsta
Krém:
✿ 440 g cukru krupice
✿ 130 ml vody
✿ 5 bílků
✿ 1 žloutek
✿ cukr moučku
1. Listové těsto vyválejte na 2 mm tlustý plát a nařežte ho na proužky široké asi 2,5 cm. Proužky potřete vodou a natočte je na trubičky.
Povrch kremrolí potřete rozšlehaným žloutkem, poskládejte je dál od sebe na plech s pečicím papírem a nechte 10 minut odpočinout.
2. Kremrole pečte dozlatova v troubě při 210 °C asi 20 minut s nádobkou s vodou. Horké je pak sundejte z trubiček a nechte vychladnout.
3. Připravte si krém. Cukr svařte s vodou. Z bílků se zbylým cukrem vyšlehejte pevný sníh, přidejte cukrový rozvar a nechte vychladnout. Krémem pomocí cukrářského sáčku naplňte kremrole a lehce je pocukrujte.