Pohostěte celou rodinu pečenými vepřovými žebírky na medu a ve směsi koření.
Suroviny:
1 kg masitých vepřových žeber
1 polévková lžíce grilovací směsi
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené pálivé papriky
2 lžíce medu
1 lžíce worcesterské omáčky
5 snítek čerstvého rozmarýnu
1 lžička sušené petržele
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
1 lžíce hrubozrnné himálajské soli
1 lžička sušených rajčat
Postup:
Žebírka omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nyní si připravte marinovací směs.
Ve větší misce promíchejte grilovací koření, sušený česnek, pálivou mletou papriku, med, worcesterskou omáčku, sušenou petržel, kečup, hořčici, sušená rajčata a himálajskou sůl.
Směsí žebírka důkladně potřete z obou stran a umístěte je alespoň na tři hodiny do chladu, nejlépe do lednice.
Troubu si předehřejte na 220 °C a maso v ní pečte zhruba 45 minut. Nezapomeňte ale žebírka pravidelně během pečení potírat zbytkem marinády.
Po upečení žebírka posypejte čerstvým rozmarýnem, hrubozrnnou solí a zakapejte ještě trochou worcesterské omáčky.
Žebra podávejte s čerstvým křupavým chlebem, bagetkou anebo jen tak s pečenou či grilovanou zeleninou.
Náš tip
Aby byla žebra ještě pikantnější, do marinovací směsi můžete přidat ještě nakládané a najemno nakrájené jalapeňos papričky.