Je křupavé, šťavnaté a pikantní. Vyzkoušejte jednoduchou asijskou kuchyni.
Suroviny:
3 kuřecí prsní řízky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
2 lžičky pikantní mleté papriky
½ lžičky mletého chilli
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sušeného česneku
2 lžíce sladkokyselé omáčky
sůl, pepř
olej na smažení
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. V misce jej pak obalte v kukuřičném škrobu. Přidejte vajíčko.
Smíchejte mletou papriku, chilli, pepř, mouku a sušený česnek. V této směsi pak obalte kuřecí maso.
Kousky smažte v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, dokud nebudou osmažené dozlatova.
Nakonec maso obalte ve sladkokyselé a sójové omáčce, a pokud chcete, můžete celý pokrm dozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
Náš tip
Masovou směs podáváme s klasickou bílou rýží a vařenou brokolicí.