Můžete použít i jiné mleté maso než vepřové a hovězí. Závitky budou chutnat i s krůtím. Přidejte do něj trochu na kostičky nakrájené slaniny, aby bylo šťavnatější.
Ingredience: 4 porce
● 1 kapusta
● 500 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
● 1 hrnek uvařené rýže
● 1 velká cibule
● 1 stroužek česneku
● 1 vejce
● sůl, pepř
● 1 konzerva loupaných rajčat
● pečivo a zakysaná smetana k podávání
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Listy kapusty zbavte na konci tuhých košťálů. Listy potom spařte vroucí vodou a hned poté je propláchněte studenou vodou. Zachovají si krásně svěží zelenou barvu. Rajčata vyklopte do misky a přidejte k nim polovinu nakrájené cibule.
Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Do mísy dejte mleté maso. Přidejte k němu rýži, cibuli, vejce, sůl, pepř, česnek a opět důkladně promíchejte. Na pracovní ploše rozložte listy kapusty, na každou dejte hromádku připravené směsi. Zabalte listy do úhledného balíčku.
Rajčatovou směs nalejte do pekáčku a vyskládejte na něj kapustové závitky. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně hodinku. Podávejte v optimálním případě s celozrnným pečivem a zakysanou smetanou.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 48 Kč