Vejce natvrdo klidně nahradí maso a nejlépe asi chutnají s klasickou koprovou omáčkou.
Potřebujete:
✿ 100 g másla
✿ 3 lžíce hladké mouky
✿ 1 l mléka
✿ kelímek smetany ke šlehání 31%
✿ cukr
✿ sůl, bílý pepř
✿ ocet
✿ svazek čerstvého kopru
✿ 4 vejce natvrdo
1. V hrnci rozehřejte máslo, postupně vsypejte mouku a umíchejte světlou jíšku, kterou za stálého míchání nařeďte asi 400 ml chladného mléka.
2. Pak přilijte smetanu, osolte, oslaďte dle chuti, přidejte trošku octa a za občasného míchání na mírném plameni provařte asi 20 minut. V průběhu vaření dolévejte mléko podle potřeby.
3. Přidejte nasekaný kopr a vypněte plamen. Chuť omáčky by měla být sladká. Na talíře rozdělte rozpůlená vejce a podávejte s bramborem nebo knedlíky.