Ať už hledáte nápad na večeři či na pohoštění, s cizrnovými pomazánkami nešlápnete vedle.
Ingredience:
250 g konzervované cirzny
2 lžičky sezamové pasty tahini
3 stroužky česneku
2 lžičky citronové šťávy
½ hrsti koriandru
1 lžíce nakládané řepy
½ hrnečku konzervovaného hrášku
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Cizrnu rozmixujte. Pak k ní přidejte prolisovaný česnek, tahini pastu, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu. Vše znovu rozmixujte.
Dip si rozdělejte na třetiny. ν Do jedné třetiny rozmixujte nakládanou řepu, do druhé konzervovaný hrášek. Třetí nechte přírodní.
Při servírování nezapomeňte pomazánky dozdobit pár kapkami olivového oleje, trochou citronové šťávy a zejména nasekaným koriandrem.
Náš tip:
Chuť pomazánky můžete ještě zvýraznit chilli papričkou nebo orestovanými arašídy.