Bílé fazole s konzerovanými rajčaty vždycky chutnají dobře. Jen nezapomeňte na čerstvé bylinky.
Ingredience:
400 g konzervovaných bílých fazolí
300 ml hovězího vývaru
3 lžíce mouky
100 g slaniny
500 g konzervovaných krájených rajčat
1 lžíce sušené bazalky
2 kuličky nového koření
1 lžíce bílého cukru
2 lžíce obyčejného octa
1 čerstvá paprika
sůl a pepř
čerstvá bazalka a petrželka na ozdobu
Postup:
Nejprve si v hrnci připravte z mouky a vody jíšku, pak ji zalijte 300 ml hovězího vývaru. Přidejte konzervovaná rajčata, bazalku, nové koření, sůl a pepř.
Na pánvi si opečte slaninu. Nyní do hrnce přidejte fazole, na kostky nakrájenou čerstvou papriku a dochuťte cukrem a octem.
Vařte ještě přibližně deset minut, pak vmíchejte slaninu. Fazole naservírujte do misky a bohatě posypejte čerstvou petrželkou a bazalkou.
Náš tip:
K tomuto pokrmu si nasucho opečte bílý chléb nebo bagetku.