Suroviny
1 jehněčí hřbet zbavený blan
posekaný rozmarýn
Na marinádu
3 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
olivový olej
máslo
sůl
pepř
• Suroviny na marinádu smíchejte, potřete jí hřbet a obalte v rozmarýnu.
• Nechte v lednici odležet minimálně hodinu, ještě lépe přes noc.
• Maso pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, dokud se nezatáhne. Pak teplotu snižte na 170 °C, podlijte maso vodou a přiklopte poklicí. Pečte hodinu za polévání výpekem.
• Když maso změkne, dopečte je bez poklice, aby získalo pěknou barvu.
• Vypečenou šťávu smíchejte s máslem, osolte a opepřete. Podávejte přelité šťávou na nahřátých talířích. A přidat můžete jarní zelenou omáčku.
Zelená omáčka
• 300 g bylinek (petržel, pažitka, kerblík, kopr, řeřicha…) nasekejte, smíchejte je s 1 zakysanou smetanou a 1 jogurtem. Přidejte nadrobno nakrájené 2 šalotky a 4 vejce uvařená natvrdo. Dochuťte octem, solí a pepřem.