Japonské sladkosti jsou často z rýže. Vyzkoušejte ale tenhle báječný nadýchaný dort jen ze tří surovin.
Potřebujete:
✿ 3 vejce
✿ 150 g mascarpone
✿ 150 g bílé čokolády
1. Kulatou formu (průměr 16 cm) vyložte pečicím papírem a troubu si předehřejte na 170 ºC. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
2. Na vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji mírně vychladnout. Přidejte do ní mascarpone a vymíchejte dohladka, pak přimíchejte žloutky a nakonec i sníh.
Těsto dejte do formy a párkrát s ní jemně uhoďte o stůl, aby se ztratily bublinky.
3. Formu položte na hlubší plech, do kterého nalijte horkou vodu a pečte 15 minut v troubě při 170 ºC. Pak teplotu snižte na 160 ºC, pečte dalších 15 minut, poté vypněte a nechte 15 minut dojít.
Dort vyndejte z formy a podávejte vychladlý, ozdobený ovocem, případně moučkovým cukrem.