Beránek z makového těsta chutná jinak než piškotový, ale určitě výtečně. K Velikonocům patří.
Potřebujete:
✿ 120 g hladké mouky
✿ ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
✿ 150 g mletého máku
✿ 150 g cukru krupice
✿ 100 ml oleje
✿ 4 vejce
✿ máslo
✿ hrubou mouku
✿ moučkový cukr
1. Hladkou mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem. Pak k ní přimíchejte mák a cukr. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.
2. Žloutky vyšlehejte s olejem a poté je zapracujte do směsi mouky s mákem a cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně vmíchejte do těsta.
3. Formu na beránka vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou a vlijte těsto. Pečte v troubě asi 30–45 minut při teplotě 170 ºC. Nechte vychladnout, vyklopte, posypejte moučkovým cukrem a ozdobte ho mašlí.