Sušená vepřová šunka se skvěle doplňuje se sladkým ovocem.
Ingredience:
1 větší bílá bageta
1 balení lučiny nebo žervé
150 g sušené šunky pršut
6 zralých (až přezrálých) fíků
1 polévková lžíce medu
2 polévkové lžíce balzamikového octa
Postup:
Čerstvou křupavou bagetu si nakrájejte na stejně široké plátky a každý pomažte tenkou vrstvou lučiny, žervé či pomazánkového másla.
Měkké fíky omyjte vlažnou vodou, důkladně je osušte a nakrájejte je na měsíčky.
Plátky sušené šunky si rozkrojte na polovinu nebo třetinu, záleží na tom, jak velké plátky veky máte.
Na každý kus bagetky potřené lučinou umístěte plátek sušené šunky a jeden nebo dva měsíčky fíku.
Pro ještě lepší chuť můžete smíchat med s balzamikovým octem a jemně každý chlebíček připravenou směsí pokapejte.
Náš tip:
Máte doma kapary? I jim to bude na chlebíčku svědčit.