Knedlíčky můžete plnit masem i zeleninou, bylinky kombinovat a vyladit si je podle vlastních chuťových preferencí.
Ingredience: 4 porce
● 2 hrnky hladké mouky
● 100 ml mléka
● ½ kostky droždí
● ½ lžičky jedlé sody
● 3 lžíce cukru
● 1 lžička soli
● 2 lžíce oleje
● 200 g mletého vepřového masa
● 4 Jidášova ucha
● 1 jarní cibulka
● 2 šalotky
● 2 stroužky česneku
● 2 lžičky rybí omáčky
● ½ lžičky pepře
● sůl
● 1 hrst skleněných nudlí
● 3 vařená vejce
Postup:
Houby a nudle namočte. Z vlažného mléka, droždí, lžičky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku dejte do mísy, přidejte sodu, sůl a promíchejte. Přidejte lžíci oleje, kvásek a důkladně propracujte. Pak nechte těsto asi hodinku kynout.
Mezitím nakrájejte šalotku, jarní cibulku a Jidášovo ucho. Vše opečte na oleji a po chvíli přidejte nadrcený česnek. Opečte a stáhněte z ohně. Přidejte mleté maso, rybí omáčku, nakrájené nudle a na kousky nakrájená vejce. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete.
Vykynuté těsto rozdělte na 12 kuliček. Každou vyválejte na tenký plát a doprostřed dejte hromádku masové směsi. Knedlíček pečlivě zabalte.
V hrnci přiveďte vodu k varu. Položte do něj pařák a na něj vyskládejte knedlíčky. Vařte je v páře asi 15 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 38 Kč