Tento pokrm připravíte během chvilky. Bude chutnat skvěle jak s kuřecím, tak s hovězím masem. Pokud chcete variantu bez masa, vyzkoušejte marinované tofu.
Ingredience: 4 porce
● 300 g rýže
● 1 cibule
● 400 g kuřecích prsních řízků
● 1 lžička kurkumy
● 1 lžička mletého koriandru
● špetka římského kmínu
● 200 g mraženého hráčku
● hrst zelených fazolek
● 1 lžíce másla
● 1 lžíce oleje
● sůl, pepř
Postup:
Rýži uvařte dle návodu. Nakrájejte cibuli, maso a zelené fazolky. V hluboké pánvi nechte rozehřát máslo a olej. Na másle opečte cibuli a přidejte koření. Promíchejte a nechte ho rozvonět.
Přidejte osolené a opepřené maso a opečte ho. Vmíchejte fazolky a směs chvíli poduste pod pokličkou. Přidejte hrášek, směs promíchejte a ještě krátce poduste.
Přidejte do směsi rýži. Promíchejte s masem a zeleninou, dle chuti osolte i opepřete. Hotový pokrm můžete dozdobit bylinkami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč