Fettucinne je druh těstovin. A se smetanovou omáčkou jsou skutečně lahodné.
Suroviny:
200 g kuřecích prsou
400 g těstovin fettuccine
300 ml smetany ke šlehání
100 g strouhaného sýru
1 malá cibule
sůl, pepř
30 g másla
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Těstoviny uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte máslo. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky.
Kuřecí maso omyjte, případně odblaňte, a nakrájejte ho na větší kousky. Osolte ho a opepřete.
Maso orestujte na pánvi, a jakmile bude akorát na skus, přidejte do pánve smetanu a nastrouhaný sýr, například goudu nebo eidam.
Pokrm promíchejte a pak na pánev přidejte uvařené těstoviny. Pod pokličkou, zhruba deset minut, pokrm povařte. Posypejte ho petrželkou, podle libosti dochuťe drceným pepřem a podávejte.
Tip pro lepší chuť
Vydatnou smetanovou omáčku můžete připravit i z více druhů sýrů. Výborně chutná kombinace eidamu, nivy a mozzarelly.