Je vláčná, chutná po vanilce a skvěle doplní odpolední čaj.
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek mléka
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček prášku na pečení
2 vejce
1 sáček vanilkového pudinku
250 gramů plnotučného tvarohu
3/4 hrnku oleje
citronová kůra
šťáva z citronu
Postup:
Troubu předehřejeme na 160 °C a vymažeme a vysypeme formu.
Ve větší míse vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny, přidáme tvaroh, olej, mléko, mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vše vyšleháme v hladké těsto a přidáme i trochu citronové šťávy a kůry.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct asi na 40 min.
Bábovku necháme po upečení 15 min odstát a můžeme ji vyklopit. Nejlépe chutná zcela zchladlá.
Příprava: 60 min
Cena: 65 Kč