Suroviny:
225 g čerstvého krémového sýra (např. Lučina, Philadelphia)
115 g krupicového cukru
2 vejce
máslo na vymazání a potření
mouka pšeničná hladká na poprášení
2 polévkové lžíce strouhanky
250 g malin
moučkový cukr na poprášení
Postup:
Na náplň prošlehejte smetanový krémový sýr s cukrem, až se cukr rozpustí – trvá to asi 3 minuty. Pak zašlehejte 1 vejce a odložte stranou. Vymažte máslem 2 plechy nebo je vyložte pečicím papírem.
Na pracovní plochu položte arch pečicího papíru a poprašte ho moukou. Těsto rozpulte. Jednu polovinu položte na papír a rozválejte na obdélník zhruba 15 x 40 cm.
Posypte lžící strouhanky, potřete sýrovou směsí, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Udělejte proužek z půlky malin a sviňte. Přeneste na plech švem dolů a zatočte do tvaru věnce. Zopakujte s odloženou půlkou těsta. Potřete máslem.
Zakryjte fólií a nechte kynout asi hodinu. Dejte v troubě jeden rošt do dolní třetiny a druhý do horní. Předehřejte na 170 °C. Odkryjte věnce, nožem do nich udělejte příčné zářezy. Prsty je jemně rozevřete.
Vejce rozšlehejte se lžící vody a věnce potřete. Pečte 30 minut dozlatova, přičemž v polovině plechy prohoďte. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.