Chystáte se svou návštěvu pohostit nějakou specialitou? Připravte jim restované krevety.
Suroviny:
12 nebo více tygřích krevet
šťáva z jednoho citronu
1 bílá cibule
3 dcl bílého suchého vína
1 stroužek česneku
1 dcl olivového oleje
1 čerstvá nebo sušená chilli paprička
sůl, pepř
Postup:
Rozpalte si na pánvi olej a přidejte na něj na kostičky nakrájenou cibuli. Až bude cibule lehce zbarvená dohněda, přidejte na pánev na plátky pokrájený česnek.
Poté, co se česnek rozvoní, přidejte do pánve všechny krevety. Mohou být loupané i neloupané. Horké se pak loupou nejlépe.
Krevety restujte z obou stran zhruba pět až sedm minut. Nyní můžete přidat jednu čerstvou nebo sušenou chilli papričku.
Přilijte do pánve víno a nechte alkohol vypařit. Zhruba po pěti minutách do pánve vymačkejte šťávu z jednoho většího citronu, případně z limety.
Pokrm promíchejte, osolte jej a opepřete. Stáhněte ho z plotýnky a posypejte ho čerstvou petrželkou.
Krevety podáváme buď samotné, s čerstvým křupavým pečivem, nebo se zeleninovým salátem s citronovou zálivkou.
Skvěle chutnají ale i s hranolky, jasmínovou rýží nebo opečenými bramborami s rozmarýnem.
Náš tip
Krevety vám zachutnají i s omáčkou připravenou z kokosového mléka, chilli pasty a nasekaného koriandru.