Rybí maso si s bylinkami obecně velmi rozumí. Různé druhy bylinek, ale i koření, můžete klidně pokaždé obměňovat, takže výsledné jídlo bude pokaždé chutnat jinak.
Potřebujete:
✿ 2 filety z tresky
✿ 100 g másla ✿ kmín
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ citronovou šťávu
✿ mletou papriku
✿ sůl, bílý pepř
✿ hrst bylinek (petrželku, bazalku, tymián, řeřichu, rozmarýn…)
1. Rybí filety osolte, pokmínujte, lehce posypejte paprikou a opepřete. Bylinky nasekejte nadrobno, část si nechte stranou, a smíchejte je se změklým máslem, trochou citronové šťávy a prolisovaným česnekem.
2. Rybí filety potřet bylinkovým máslem a nechte chvíli odpočinout. Olivový olej rozehřejte na pánvi a filety v něm opékejte z obou stran dozlatova.
3. Rybu posypejte zbylými nasekanými čerstvými bylinkami a podávejte ji se zeleninovou oblohou a třeba brambory.