Šalvěj podporuje trávení, hodí se k vepřovému, telecímu i kuřecímu masu, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.
Potřebujete:
✿ 4 plátky kuřecích prsou
✿ svazeček šalvěje
✿ 100 ml olivového oleje
✿ pepř, sůl
✿ citron
1. Plátky kuřecího masa opláchněte, osušte a jemně posypejte nadrobno nakrájenou šalvějí. Pak je osolte, opepřete, pokapejte pár kapkami citronové šťávy, přendejte do mísy, potřete olivovým olejem a nechte je 6–10 hodin v chladu marinovat.
2. Marinované plátky masa pak ogrilujete na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi asi 5 min po obou stranách. Nakonec každý kousek kuřete pokapejte citronovou šťávou.
3. Rozdělte plátky masa na talíře a podávejte je se zeleninovou oblohou, vařeným či opečeným bramborem a klínky citronu, posypané lístky šalvěje.