Lehkým italským dezertem ohromíte a potěšíte každého mlsouna.
Potřebujete:
✿ 400 ml smetany ke šlehání
✿ 200 ml smetany na vaření
✿ 6 plátků želatiny
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 60 g moučkového cukru
Omáčka:
✿ 175 g cukru
✿ 175 ml vody
✿ 250 g drobného ovoce
✿ 1 lžíci ovocného likéru
✿ 1/5 lžíce citronové šťávy
1. Želatinu dejte do vody a nechte ji nabobtnat. Obě smetany nalijte do kastrůlku, přidejte vanilkový cukr a přiveďte k varu. Pak přimíchejte želatinu, asi 2 minuty povařte, odstavte a dejte směs vychladnout.
2. V kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě a přiveďte k varu. Přidejte lesní ovoce, citronovou šťávu, likér a vše krátce povařte, aby se alkohol odpařil. Odstavte a nechte vychladnout.
3. Do sklenic nalijte smetanový krém, pak trochu omáčky a dejte je pár hodin chladit do ledničky. Před podáváním ozdobte kousky čerstvého či zmraženého ovoce a mátou.