Suroviny:
2 balení tuňáka (např. Rio Mare Leggero po 60 g)
350 g rýže basmati
1 dýňový plátek
2 čerstvé jarní cibule
½ červené chilli papričky
sůl, bílý pepř
Postup:
Zahřejte několik polévkových lžic olivového oleje v pánvi wok a usmažte česnek, nakrájenou jarní cibulku (odložte stonky) a nakrájenou chilli papričku. Přidejte dýni nakrájenou na kostky, sůl a vařte na středním ohni a v případě potřeby přidávejte trochu vody.
Nasypejte rýži do půl litru slané vroucí vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a pokračujte ve vaření, dokud není basmati „al dente“ (voda by měla být zcela absorbována). Jakmile uvaříme, prohřejte rýži v pánvi s dýní a přidejte tuňáka.
Tip!
Tuňák z konzervy by měl být ten „ve vlastní šťávě“, aby nebyl ochucený olejem.