Yukhoe je populární po celém světě. A suroviny na něj seženete v každém větším supermarketu.
Suroviny:
200 g hovězí svíčkové
3 lžičky chilli pasty
2 lžičky sójové omáčky
4 lžičky sezamového oleje
2 lžičky medu
2 cm kořene zázvoru
1 vajíčko
1 lžička černého sezamu
jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 hruška
Postup:
Hovězí maso dejte na hodinu do mrazáku a poté jej nakrájejte na nudličky nebo tenké plátky. Prolisujte česnek a nastrouhejte do něj zázvor. Přidejte chilli pastu, sójovou omáčku, med a sezamový olej.
Hrušku si oloupejte a nakrájejte na nudličky. Stejně nakrájejte i jarní cibulku. Hovězí maso naservírujte na talíř a vedle do mističky umístěte křepelčí nebo slepičí vajíčko.
Nudličky posypejte sezamem. Servírujte s hruškou a jarní cibulkou a trochou pečiva dle chuti.