Výborná a sytá specialita, připravovaná z toho nejlepšího, co domácí zabijačka přináší. Příprava není náročná a výsledek je skvělý.
Ingredience: 4 porce
200 g vepřového masa (plecko nebo bok)
30 g slaniny nakrájené na kostičky
200 g vepřových jater
1 lžíce sádla
2 nadrobno nakrájené cibule
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
majoránka
2 stroužky česneku
střídka z jednoho krajíce chleba
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup:
Na rozehřátém sádle vyškvařte slaninu s cibulí.
V tomto základu ze všech stran zprudka opečte maso nakrájené na kostky. Osolte ho, opepřete, okořeňte paprikou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek.
Podlijte vodou (vývarem) a zakryté duste, až bude maso poloměkké.
Přidejte játra pokrájená na kostky, vše zahustěte rozdrobeným chlebem, dle potřeby podlijte a dál duste, až budou maso i játra měkké.
Dochuťte, dozdobte cibulí i paprikou, podávejte s pečivem, houskovým či chlupatým knedlíkem.
Doba přípravy: 120 min
Cena/porce: 79 Kč