Dozlatova upečená krkovička se špenátem a bramborovým knedlíkem je prostě klasika.
Potřebujete:
✿ 800 g krkovice
✿ sádlo
✿ 3 cibule
✿ 6 stroužků česneku
✿ kmín
✿ 450 g mraženého špenátu
✿ 200 ml smetany
✿ sůl, pepř
✿ 1 vejce
1 . Krkovici očistěte, opepřete, osolte a zprudka ze všech stran opečte na sádle do zlatohněda. Do pekáče vložte opečené maso i s výpekem, přidejte nakrájené 2 cibule a 3 stroužky česneku, sádlo, okmínujte a podlijte trochou vody.
2. Pečte zakryté při 180 °C asi 30 minut, podlijte šťávou a opět po 30 minutách podlijte a opakujte 1,5–2,5 hodiny, až bude maso měkké. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 200 °C a 15 minut dopečte.
3. Cibuli zpěňte na tuku, přidejte špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pár minut poduste. Nakonec ve špenátu rozmíchejte vejce a zjemněte ho smetanou. Podávejte s bramborovým knedlíkem.