Obvykle se dělá guláš z hovězího, ale chutná je i varianta z vepřové plece. Základem je maso a cibule ve správném poměru.
Potřebujete:
✿ 1 kg vepřové plece
✿ 1 kg cibule ✿ sádlo
✿ 20 g mleté papriky
✿ 50 g rajského protlaku
✿ vývar
✿ sůl, pepř, kmín
✿ majoránku
✿ 3 stroužky česneku
1. Drobně nakrájenou cibuli restujte na sádle do tmavší hnědé barvy. Zasypejte paprikou, nechte zpěnit a přidejte trošku vody. Pak vložte na kostky nakrájené maso, přidejte sůl, pepř a kmín, protlak a společně opékejte.
2. Dobře opečené maso zalijte vývarem po okraj masa, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a duste pod pokličkou.
3. Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu zahustěte chlebem. Nechte chvíli povařit a případně dochuťte. Podávejte s chlebem nebo knedlíky.