V Indii je lidé zbožňují, ale u nás příliš známé nejsou, přitom jsou tak skvělé.
Suroviny:
17 brambor
olej
1 lžíce másla
3 lžíce smetany
½ lžičky kardamomu
½ hrsti koriandru
500 ml vody
2 rajčata
3 stroužky česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
hrst kešú oříšků
1 lžička římského kmínu
1 lžička fenyklových semínek
sůl
Postup:
Brambory omyjte, očistěte a do každé píchněte vidličkou. V pánvi si rozehřejte olej a celé brambory mírně opečte.
V hrnci si na oleji opečte rajčata, přidejte kešú, kardamom, římský kmín, fenyklová semínka, prolisovaný česnek a zázvor. Vše zalijte vodou a přiveďte k varu.
Směs s rajčaty rozmixujte dohladka a přidejte sůl. Do hlubšího hrnce dejte máslo a přidejte do něj rajčatovou omáčku. Přiveďte k varu a pak do ní přidejte brambory.
Vařte zhruba 15 minut a nakonec vmíchejte smetanu a posypejte čerstvým koriandrem.