Mojo /mocho/ najdete na každém španělském jídelním lístku. Můžete ho konzumovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.
Ingredience:
1 kg malých brambůrek
¼ šálku hrubé mořské soli
Ingredience na omáčku:
1 plátek chleba natrhaný na kousky
1 lžička mletého kmínu
1 velká červená paprika
1 lžička mořské soli
2 lžíce vinného octa
5 stroužků česneku
Postup:
Brambory vložte do velkého hrnce a zalijte je studenou vodou. Přidejte k nim mořskou sůl. Pokud při vaření voda v hrnci ubyde, přilijte ji.
Jakmile budou brambory měkké, půlku zbylé vody slijte a nechte brambory na mírném ohni ještě chvíli vařit, dokud se všechna voda neodpaří.
Všechny ingredience na omáčku si rozmixujte v mixéru a tento skvělý a hlavně rychlý pokrm je hotový. Dobrou chuť.