Překvapte svůj protějšek neobyčejným dezertem skvělé chuti.
Ingredience: 4 porce
● 50 g hořké čokolády v malých kouscích
● 200 ml mléka
● 120 ml smetany
● 30 ml kakaového prášku
● 115 g hladké mouky
● 2 vejce
● olej na smažení
Náplň:
● 500 g malinového kompotu
● 50 g cukru krupice
● 30 ml portského
● 150 g zakysané smetany nebo bílého smetanového jogurtu
Omáčka:
● 150 g hořké čokolády
● 175 g šlehačky
● 15 ml portského vína
Postup:
Připravíme těsto na palačinky. Čokoládu s mlékem dáme do menšího hrnce a za občasného míchání zahříváme, až se rozpustí.
Čokoládové mléko nalijeme do mixéru a přidáme smetanu, kakao, mouku a vejce. Zpracujeme dohladka a necháme asi 30 minut vychladit.
Mezitím připravíme náplň. Kompot vložíme do menšího hrnce i se šťávou.
Přidáme cukr a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryjeme pokličkou. Asi 10 min necháme probublávat, vmícháme portské a vaříme další ani ne minutu. Sundáme z plotýnky, ale stále se snažíme, aby náplň zůstala teplá.
Zahřejeme pánvičku na palačinky a potřeme ji olejem. Vlijeme
malou naběračku těsta na palačinky a rozprostřeme po dně pánvičky. Když je palačinka z obou stran upečená, dáme ji na pečicí papír a stejně upečeme zbylé palačinky.
Na omáčku: V rendlíku spojíme čokoládu se šlehačkou, pomalu zahříváme a mícháme dohladka. Přidáme portské a za neustálého míchání asi minutu zahříváme.
Malinovou náplň rozdělíme do palačinek, na každou přidáme šlehačku a přehneme je. Podáváme přelité čokoládovou omáčkou a zbytkem omáčky.
Příprava: 60 min
Cena: 65 Kč