Výborná, rychlá a lehká, navíc nadupaná vitaminy. Pochutnejte si na „zeleninové pečínce“.
Potřebujete:
✿ 3 mrkve
✿ 3 petržele
✿ ½ celeru
✿ 2 lžíce oleje
✿ 2 lžíce sójové omáčky
✿ 2 lžíce rýžového sirupu
✿ 1 lžíci hořčice
✿ 1 lžíci jablečného octa
✿ 1 stroužek česneku
1. Zeleninu očistěte a pokrájejte na libovolné větší kusy. V misce smíchejte ingredience na zálivku a prolisovaný česnek.
2. Zeleninu poskládejte na plech vyložený pečicím papírem, případně do skleněné zapékací mísy, potřete polovinou marinády a podlijte troškou vody. Dejte ji péct do trouby při 200 °C na 20–30 minut.
3. V polovině pečení zeleninu obraťte, potřete zbylou marinádou a dopečte. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.