Tenhle slaný štrúdl je jednoduchý na přípravu a chutná teplý i studený.
Potřebujete:
✿ 1 balíček listového těsta
✿ 400 g mraženého listového špenátu
✿ 200 g ricotty
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 50 g másla
✿ 1 bobkový list
✿ sůl, pepř
✿ 1 vejce
✿ hrst sezamových semínek
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozehřejte kousek máslo a osmahněte na něm cibulku dosklovita. Přidejte špenát, bobkový list, osolte, opepřete a podlijte vývarem. Poduste doměkka a ke konci dochuťte prolisovaným česnekem.
2. Těsto rozválejte na tenký plát a potřete vychladlou špenátovou náplní. Na ni rozdrobte ricottu, srolujte a přeneste na plech s pečícím papírem. Závin potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem.
3. Pečte při 200 °C 10–15 minut, pak při 175 °C dopečte asi 5–10 minut dozlatova. Závin nechte mírně vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.