Má úžasně vláčnou chuť, a chutná tedy i těm, kteří kuře moc nemusí.
Ingredience: 4 porce
● 1 celé kuře (velké)
● sůl ● mletý pepř
● 3 lžíce olivového oleje
● 2 stroužky česneku
● 120 ml bílého vína či růžového (suché)
● 1 ks citronu
● tymián
● 3 lžíce medu
Postup:
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso.
Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte oloupaný a mírně rozmačkaný česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.
Příprava: 40 min
Cena: 180 Kč