Použijte uvařené fazole v plechovce. Vybírejte čisté fazole v nálevu bez zbytečného dochucení.
Potřebujete:
✿ 1 plechovku fazolí
✿ 250 g brambor
✿ 1 mrkev
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 2 lžíce majoránky
✿ bobkový list
✿ sůl, pepř
1. Brambory, cibuli, česnek a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kolečka, brambory na kostky a česnek prolisujte.
2. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte mouku, a za stálého míchání nechte asi 4 minuty zapražit, dokud jíška nezíská zlatou až světle hnědou barvu.
3. Do hrnce přidejte fazole, mrkev, brambory, bobkový list, sůl a vařte 20 minut, dokud není zelenina měkká. 5 minut před dokončením přidejte česnek a promnutou majoránku. Dochuťte pepřem, chvilku povařte a podávejte s chlebem.