Se štrúdlem nikdy nešlápnete vedle, chutná všem a dá se jíst horký i studený.
Potřebujete:
✿ 1 balíček listového těsta
✿ 6–8 jablek
✿ 2 lžíce cukru
✿ 1 lžičku skořice
✿ citronovou šťávu
✿ strouhanku
✿ 1 vejce
✿ hrst hrozinek nebo sušených brusinek
✿ pár vlašských ořechů
✿ moučkový cukr
1) Jablka omyjte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo, až vám slupka zůstane v prstech a jablka pokapejte citronovou šťávou.
2) Listové těsto rozválejte na pomoučněném vále. Na plát těsta nasypejte trochu strouhanky, navrstvěte nastrouhaná jablka a posypejte je cukrem smíchaným se skořicí. Pak ještě přidejte pár hrozinek nebo sušených brusinek a nasekaných ořechů.
3) Těsto opatrně srolujte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 180 °C asi 15–20 minut. Podávejte posypaný moučkovým cukrem, případně s kopečkem zmrzliny a ozdobený mátou.