Připravte si doma jedno z nejoblíbenějších italských jídel. Pochutná si celá rodina.
Suroviny na 6 porcí:
● 12 plátků lasagní
Boloňská omáčka
● 150 ml olivového oleje
● 1 cibule ● 1 mrkev ● 800 g mletého masa ● 200 ml červeného vína ● 250 g rajčat ● 2 lžíce rajčatového protlaku
● 1 l vlažné vody ● 1 lžíce sušené bazalky
● muškátový oříšek ● sůl, pepř
Sýrová omáčka
● 100 g másla
● 1 l teplého mléka ● 100 g hladké mouky
● sůl ●150 g nastrouhaného eidamu
● 100 g nastrouhaného parmezánu
Postup:
1. Na oleji opečte nakrájenou mrkev a cibuli. Přidejte maso a podlijte vínem. Ve vodě rozmíchejte protlak a zalijte jím směs. Dochuťte kořením, promíchejte a nechte vařit.
2. V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte mouku. Přilijte mléko. Osolte a rozmíchejte. Odstavte a vmíchejte sýr.
3. Lasagne uvařte podle návodu. Do mísy dejte vrstvu boloňské omáčky, pak sýrovou, pak lasagne. Opakujte. Pečte v troubě při 180 ºC zhruba 35 minut.