Ta nejoblíbenější klasika
Suroviny:
Na knedlíčky:
● 500 g syrových brambor
● 250 g vařených brambor
● 1 větší vejce ● 250 g hrubé mouky ● sůl
Na zelí:
● 500 g sterilovaného červeného zelí
● 2 lžíce kompotovaných brusinek
● 1 velká cibule
● 1 lžíce hladké mouky
● 2 lžíce třtinového cukru
● 50 ml červeného vína
● 50 g másla ● sůl
Postup:
Na knedlíky oloupejte a najemno nastrouhejte půlku brambor. Zbylou půlku uvařte, také nastrouhejte a promíchejte se syrovými. Přidejte vejce, sůl, zamíchejte, postupně přidávejte mouku a vypracujte hustší těsto.
Z těsta tvarujte kulaté knedlíčky o velikosti golfového míčku. Vařte je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.
Na zelí zpěňte nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Poté nalijte na cibuli víno. Když se většina tekutiny odpaří, přidejte zelí. Nechte 10 minut dusit a na závěr přidejte brusinky.
Příprava: 50 min
Cena: 60 Kč