Chutná famózně a můžete ji podávat jako slaný předkrm nebo pohoštění k vínu a pivu.
Suroviny:
● 500 g husích jater
● 50 ml smetany (33%)
● 150 g másla ● 1 vejce
● 2 cibule ● 3 stroužky česneku
● 100 ml portského vína
● ½ lžičky mletého pepře
● ½ lžičky tymiánu
● ½ lžičky muškátového květu ● sůl
Postup:
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova osmažte na 100 g másla. Přidejte dále rozmačkaný česnek a nechte ho rozvonět.
Přidejte játra a koření a krátce je orestujte. Zalijte portským a nechte víno téměř odpařit.
Do směsi přidejte smetanu, vejce, zbytek rozpuštěného másla a vše rozmixujte dohladka.
Paštiku dejte do formy, skleniček nebo zapékacích misek a v troubě ve vodní lázni ji nechte asi hodinu vařit. Hotovou paštiku nechte vychladnout. Podávejte ji s čerstvým pečivem a brusinkami nebo jeřabinami.
Příprava: 20 min
Cena: 130 Kč